Bruisend Bocholt

Leven in de brouwerij

Bocholt, dat is dé bruisende gemeente! Hier draait alles om beleving en genieten van het beste dat onze mooie gemeente te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar de perfecte plek om iets te drinken, heerlijk te eten of gewoon lekker te ontspannen, in Bocholt is er altijd leven in de brouwerij!

Mei 2023

Boekstartfeest Bibliotheek
Op 20 mei vindt het Boekstartfeest plaats in Bibliotheek De Priool.
Dag van de Buren
Op 26, 27 en 28 mei vindt naar goede gewoonte Dag van de Buren plaats. Het is een unieke en prettige gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. De buren brengen zelf iets mee om te drinken en te eten of spreken samen iets af. En het gemeentebestuur stuurt een ijskar op bezoek bij alle deelnemende initiatieven!
Kermisweekend Kaulille
Tijdens het weekend van 26, 27 en 28 mei geniet je in Kaulille van de jaarlijkse kermis. En dat is nog niet alles! Ook dit jaar vullen we het kermisweekend aan met Kaulille live op 26 mei, de kermiskoers en fuif op 27 mei en de kermisloop op 28 mei.
Oldtimershow Bocholter Tractoren en Motoren (BTM)
Elk jaar vindt de oldtimershow van de Bocholter Tractoren en Motoren plaats op de laatste zondag van mei. Dat is overigens meteen de seizoensopener voor oldtimershows in België. Naar aanleiding van het 25-jarige jubileum vieren we twee dagen feest! Stip 27 en 28 mei dus zeker aan in je agenda en kom langs. Bovendien maak je kennis met langvergeten ambachten. Van mandenvlechters en traditionele houtdraaiers tot smeden: je komt er alles over te weten!
Dorpsrestaurant
Elke laatste woensdag van de maand, behalve in juli en december, kan je een volledige menu (soep, hoofdgerecht en dessert) gaan eten in het dorpsrestaurant voor € 10,50 per persoon. Water en koffie is inbegrepen. Deze editie van het Dorpsrestaurant gaat door in GC De Kroon.

Juni 2023

Buurtbabbel 2 | Kaulille
De burgemeester en schepenen gaan graag met jou, onder het genot van een drankje, in gesprek om te achterhalen wat er leeft onder de Bocholtenaren. Daarom organiseert het college op regelmatige basis buurtbabbels. De eerste buurtbabbel vindt op 2 juni plaats tussen 15u en 17u op het Bierkensveld in Kaulille.
De 100 km van Kaulille
Op 3 juni organiseert cycling Club Caulille de 100 km van Kaulille op de evenementenweide in de Molenstraat. Naast de traditionele mountainbikewedstrijd is er ook een gravel- en wegrit uitgestippeld over de mooiste weten en paden in de ruime omgeving. Het evenement vindt plaats tussen 10u00 en 18u00.
Fototentoonstelling Zusters van priorij Klaarland
Priorij Klaarland is een gemeenschap van 15 zusters Trappistinnen, waar drie krachtlijnen van het Trappistenleven centraal staan: gebed, lezing en handenarbeid. Tussen 3 juni en 30 september vindt een fototentoonstelling plaats in de St.-Laurentiuskerk waar je een unieke inkijk krijgt in het leven van de Trappistinnen.
Classic Car Meeting
Op 9 juni vindt de Classic Car Meeting plaats. Tijdens dit jaarlijks evenement komen oldtimer-liefhebbers samen op het Kerkplein in Bocholt. De inkom is volledig gratis en inschrijven is niet nodig.
JBC Classics 2023
Naar goede gewoonte organiseren De Sluistrappers ook dit jaar de JBC Classic op 17 juni 2023. Tijdens dit evenement kan je kiezen voor een cyclotocht van 50, 80, 110 of 140 km; een graveltocht van 85 km of een graveltocht van 115 km. Meer informatie vind je terug via onderstaande knop.
Buurtbabbel 3 | Reppel
De burgemeester en schepenen gaan graag met jou, onder het genot van een drankje, in gesprek om te achterhalen wat er leeft onder de Bocholtenaren. Daarom organiseert het college op regelmatige basis buurtbabbels. De zesde buurtbabbel vindt op 23 juni plaats tussen 15u en 17u in Villa Replo in Reppel.
93ste Sint-Kristoffelbedevaart
Sinds 1931 organiseert de Koninklijke Broederschap van St.-Kristoffel jaarlijks op de laatste zondag van juni de St.-Kristoffelbedevaart. In de Bocholter St.-Laurentiuskerk staat immers een reuzengroot 14e eeuws Kristoffelbeeld, de patroonheilige van iedereen die ‘onderweg’ is. Dit jaar zal het centrum van Bocholt op zondag 25 juni voor de 93ste keer vol komen te staan met auto’s, motoren, vrachtwagen, tractoren, fietsen, go-carts, etc.
Mega Gaga fuif
Dit jaar organiseren we weer de leukste fuif in omstreken: De Mega Gaga fuif. Alle kinderen van de lagere school van Groot-Bocholt zijn welkom op deze leuke fuif. De inkom bedraagt nog steeds 5 euro en vindt opnieuw plaats in GC De Kroon.

Juli 2023

Zoektocht 'Schatten van de Vlieg'
Op 1 juli organiseren we een heuse zoektocht naar de schatten van de vlieg in Bibliotheek De Priool! En daarvoor hebben we jou hulp nodig! Kom jij langs? Wie weet kunnen we ze samen wel vinden!
Foodtruckfestival 'Chefs on Wheels'
Op 1 en 2 juli vindt het foodtruckfestival ‘Chefs on Wheels’ in Kaulille plaats. Tijdens dit meerdaagse foodtruckfestival kan je proeven van de heerlijkste gerechten. Geniet samen met je vrienden en familie van een gezellig dagje uit.
Kermis & kermiskoers Lozen
Op 8, 9 en 10 juli staat het centrum van Lozen opnieuw volledig in het teken van de jaarlijkse kermis. Bovendien organiseren De Sluistrappers op 9 juli de jaarlijkse kermiskoers. Stip dit weekend dus alvast aan in je agenda, want dit wil je niet missen!
Classic Car Meeting
Op 13 juli vindt de Classic Car Meeting plaats. Tijdens dit jaarlijkse event komen alle oldtimer-liefhebbers samen op het Kerkplein in Bocholt. De inkom is volledig gratis en inschrijven is niet nodig.
Verhalenworkshop onderwaterwereld
Op 14 juli vindt een verhalenworkshop rond de onderwaterwereld plaats in Bibliotheek De Priool. Dompel jezelf onder in de magische onderwaterwereld tijdens onze verhalenworkshop. Ontdek betoverende verhalen, maak kennis met fascinerende zeewezens en laat je verbeelding de vrije loop!
Fluofest KLJ Kaulille
Stip 29 juli gerust aan in je agenda, want dan organiseert KLJ Kaulille het Fluofest! Binnenkort maken we hier meer informatie over bekend, stay tuned!
Sezoens live
Zet 29 juli met stip in je agenda voor het event van het jaar! De ingrediënten voor deze geslaagde avond? Uit de bol gaan op muziek van live bands in diverse horecazaken en een hapje en een drankje op de Bocholter terrassen. Kortom de ideale mix voor een fijne zomeravond.
Sezoens trail
De Sezoenstrail kan niet ontbreken in de zomer van Bocholt. Trek op 30 juli dus zeker je loopschoenen aan en jog of wandel langs de mooiste plekjes en doorheen iconische Bocholter gebouwen. Zo ontdek je al het moois dat Bocholt te bieden heeft!

In samenwerking met AD Delhaize Bocholt, Carrefour Bocholt en Spar Kaulille organiseren we een spaaractie. Bij een volle spaarkaart ontvang je een gratis ticket voor de Sezoenstrail!

Augustus 2023

Beachparty Bocholt
Duik in de zomerse sfeer op Beachparty Bocholt! Dit jaarlijks evenement vindt dit jaar plaats op 3, 4 en 5 augustus. Ook dit jaar kan je je laten meenemen naar een tropisch paradijs met zand, palmbomen en de nodige zomerse vibes.
Kermis Bocholt
Dit jaar organiseren we op 5, 6 en 7 augustus opnieuw de kermis in Bocholt-centrum. Zak af naar het centrum en geniet van spannende attracties en alle lekkernijen. Een weekend vol plezier en gezelligheid gegarandeerd!
Avondmarkt Bocholt
Beleef een bruisende avond vol gezelligheid op de avondmarkt van Bocholt. Op 7 augustus kom het centrum tot leven. Struin langs de gezellige kraampjes, proef de culinaire topgerechten en geniet van de bruisende sfeer!
Classic Car Meeting
Op 11 augustus vindt opnieuw de Classic Car Meeting plaats. Tijdens dit jaarlijkse event komen alle oldtimer-liefhebbers samen op het Kerkplein in Bocholt. De inkom is volledig gratis en inschrijven is niet nodig.
Custom Brews
Op 20 augustus organiseren we in samenwerking met Brouwerij Martens Custom Brews, een uniek evenement voor elke autoliefhebber! Tussen 10u en 17u kan je verschillende auto’s aanschouwen in het centrum van Bocholt. Bovendien hebben we een live DJ én tal van foodtrucks voorzien. Kom gerust langs en ontdek de wereld van auto’s, muziek en lekker eten allemaal op één plek.
Benelux Tour: etappe 4 van Beringen naar Peer
Tussen 23 en 27 augustus vindt de Benelux Tour plaats, een gerenommeerde koers met kleppers van renners als Victor Campenaerts en Tim Wellens. Op 26 augustus, tijdens de vierde etappe van Beringen naar Peer, passeert de koers langs het centrum van Kaulille en Bocholt.

September 2023

Back to school party
Kom op 1 september langs in de feestzaal van het Parochiehuis en vier samen met ons de start van het nieuwe schooljaar tijdens de Back to school party! Maak je klaar om te dansen, feesten en nieuwe vrienden te maken! Samen maken we er een toffe avond vol onvergetelijke herinneringen van.
Kermis Kaulille
Op 17 september geniet je in Kaulille opnieuw van de kermis. Kom gerust langs en geniet van de spannende kermisattracties of enkele heerlijke versnaperingen. Plezier gegarandeerd!
Buurtbabbel 4 | Lozen
De burgemeester en schepenen gaan graag met jou, onder het genot van een drankje, in gesprek om te achterhalen wat er leeft onder de Bocholtenaren. Daarom organiseert het college op regelmatige basis buurtbabbels. De zesde buurtbabbel vindt op 15 september plaats tussen 15u en 17u in de Leemskuil in Lozen.
Open Monumentendag
Open Monumentendag is een Europees initiatief dat dit jaar plaatsvindt op 10 september. Met veel plezier zetten we de deuren open van tal van Bocholter monumenten, waaronder de Sevensmolen, de St.-Laurentiuskerk, de Luysmolen en de grensgevallen van het Grenspark Kempen-Broek. Mis het niet!
Spiegelfest
Tussen 9 en 17 september vindt het gloednieuwe Spiegelfest plaats in de spiegeltent op het kerkplein. Trommel gerust je familie, vrienden, buren of collega’s op voor een week vol gezellige namiddagen én avonden. Binnenkort mogen we wat meer hierover vertellen, dus stay tuned!
Classic Car Meeting
Op 8 september vindt de Classic Car Meeting plaats. Tijdens dit jaarlijkse event komen alle oldtimer-liefhebbers samen op het Kerkplein in Bocholt. De inkom is volledig gratis en inschrijven is niet nodig.
Kermis Reppel & kermiskoers Sezoens Classic
Beleef een onvergetelijke dag tijdens de kermis in Reppel. Bovendien organiseren we ook deze keer een heuse kermiskoers. Geniet van de bruisende sfeer, juich de renners toe en help hen naar de overwinning!

Oktober 2023

Dag van de Jeugdbeweging
Naar goede gewoonte vindt Dag van de Jeugdbeweging plaats op de vrijdag twee weken voor de herfstvakantie. Op deze dag zetten we alle jeugdbewegingen met veel plezier in de kijker! Een onvergetelijke dag vol vriendschap en avontuur gegarandeerd!
Buurtbabbel 5 | Passantenplein
De burgemeester en schepenen gaan graag met jou, onder het genot van een drankje, in gesprek om te achterhalen wat er leeft onder de Bocholtenaren. Daarom organiseert het college op regelmatige basis buurtbabbels. De zesde buurtbabbel vindt op 6 oktober plaats tussen 15u en 17u op het Passantenplein in Bocholt