Groene activiteiten

Ontdek al onze groene activiteiten

Februari 2023

Infosessie 'een beperkte oppervlakte klimaatrobuust inrichten'
Op 6 februari organiseren we de infosessie ‘Hoe een beperkte oppervlakte klimaatrobuust inrichten’. Hoe kun je een kleine voortuin, stadstuin, koer of patio klimaatrobuust en groen inrichten? Via talrijke praktische voorbeelden krijg je tips en tricks om een kleinere oppervlakte aan te pakken.

April 2023

Klimaattuincoach
Vanaf 8 april 2023 kan je een Klimaattuincoach aanvragen. Hij of zij helpt je met het inrichten van jouw tuin op een klimaatrobuuste manier, zodat deze bestendig is tegen hittegolven, lange perioden van droogte en wateroverlast.
Infosessie groengevel
Door jouw dak of gevel te vergroenen, maak je jouw woning klaar voor de klimaatverandering. In samenwerking met de provincie Limburg organiseren we op 19 april dan ook een infosessie rond groengevels. Zo krijg jij praktische handvaten aangereikt die je helpen hiermee aan de slag te gaan.

Mei 2023

Maai Mei Niet
Met de actie ‘Maai Mei Niet’ willen we Bocholtenaren motiveren (een deel van) hun gras te laten groeien. Het doel? Onze tuinen minder verharden, regenwater meer laten infiltreren, bomen de ruimte geven om te groeien en een vrijhaven creëren voor vlinders, bijen en andere dieren.
Geef Mei Weg
Gedurende de hele maand mei kan je oude of niet-gebruikte spullen een nieuw leven geven. We roepen dan ook iedereen op om op zolder, in de kelder, of ergens anders in huis op zoek te gaan naar spullen die je niet meer gebruikt en deze weg te schenken of te herstellen. Zo geven we ze samen een nieuw leven!
Repaircafé (tweede sessie)
Na een geslaagde sessie van vorig jaar, organiseren we op 27 mei opnieuw het repaircafé in samenwerking met Okra Bocholt. Heb jij thuis nog een defecte fiets, horloge, computer of kledingstuk liggen? Kom dan zeker langs! Eén van onze herstellers lost dit graag voor je op. Zo geven we objecten een tweede leven en dragen we ons steentje bij aan een duurzamere samenleving.

Oktober 2023

Infosessie groendaken
Door jouw dak of gevel te vergroenen, maak je jouw woning klaar voor de klimaatverandering. In samenwerking met de provincie Limburg organiseren we op 16 oktober dan ook een infosessie rond groendaken. Zo krijg jij praktische handvaten aangereikt die je helpen hiermee aan de slag te gaan.

Meer weten?

Ben je op zoek naar meer informatie over één van onze duurzame gemeentelijke initiatieven? Bezoek dan zeker de website van onze gemeente. Hierop vind je alle informatie terug over de verschillende infosessies, onthardingsprojecten, premies en ondersteuningen (reglementen) en andere groene ideeën en activiteiten.