Hartveilig Bocholt

Samen redden we méér levens

Als gemeentebestuur dragen we de gezondheid van elke inwoner hoog in het vaandel. We vinden het dan ook ontzettend belangrijk dat elke inwoner zich veilig voelt en de juiste zorgen toegediend krijgt indien nodig. Als hartveilige gemeente organiseren we tal van initiatieven rond bloed geven, opleidingen en cursussen én hebben we verschillende AED-toestellen ter beschikking. Want samen redden we meer levens.

Bocholt, een hartveilige gemeente

Bloeddonatie

Door op regelmatige basis bloed of plasma te doneren, draag jij jouw steentje bij aan een hartveilige gemeente. Daarom organiseren we frequente bloeddonatiecampagnes in elk van de vier kerkdorpen in samenwerking met het Rode Kruis.

Opleidingen

Bovendien organiseren we tal van EHBO-opleidingen voor alle Bocholtenaren in samenwerking met het Rode Kruis. Tijdens die opleidingen leer je de eerste zorgen toedienen in een noodsituatie, maar ook AED-toestellen bedienen. Op die manier vergroten we de overlevingskansen van het slachtoffer.

AED-toestellen

AED-toestellen (Automatische Externe Defibrillator) zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het openbare leven. Zo’n toestel kan immers het verschil maken tussen leven of dood bij een hartstilstand. Onze gemeente investeerde daarom in vijf AED-toestellen. Die vind je terug in het Buurthuis (Reppel), in Sporthal De Steenakker (Kaulille), in GC De Kroon (Kaulille), in de Leemskuil (Lozen) en in Sportcomplex De Damburg (Bocholt).

Bovendien volgen onze medewerkers op regelmatige basis cursussen omtrent het gebruik van AED-toestellen. Zo weten zij precies hoe ze snel en kordaat moeten handelen. Want alleen zo redden we méér levens.

Aanwezigheid van hulpverleners bij evenementen

Om elk evenement in onze gemeente in goede banen te leiden, verzekeren we dat er steeds voldoende getrainde en ervaren hulpverleners aanwezig zijn. Op die manier kunnen we snel schakelen in geval van nood. Zo ben jij als organisator of bezoeker gerust en kan je genieten van een veilig en zorgeloos evenement.

Cursussen aan (groot)ouders

Net als volwassenen en ouderen, kunnen ook baby’s, kinderen en tieners in nood geraken. Als ouder of grootouder is het dan ook van levensbelang om juist te handelen in zo’n situatie. Kan jij wel een EHBO-cursus of opfrissingscursus gebruiken? Geen nood! Onze gemeente biedt tal van cursussen aan ouders en grootouders aan.