Over LIDB – DRAFT

Leven in de brouwerij…

Omdat beleving belangrijk is!

Leven in de brouwerij, meer dan een leuke campagne!

Leven in de brouwerij ontstond eind 2020 als een spontaan initiatief om meer licht te brengen in die zeer donkere corona periode. Met partners zoals Unizo en Brouwerij Martens genoten we van heel wat initiatieven zoals Sezoenstrail, Sezoens live, kraslotenacties,… maar nu is er méér.

“Leven in de brouwerij” staat voor beleving. De beleving van jou als Bocholtenaar in onze gemeente. Daarom organiseert het gemeentebestuur, in samenwerking met lokale handelaars en verenigingen, tal van evenementen die elk bijdragen aan hoe jij onze gemeente beleeft.

Logo

Nu we nog meer inzetten op beleving kreeg ook ons logo een make-over. We behielden de groene kleur die staat voor de weelderige natuur die Bocholt rijk is. De kleurschakeringen staan voor het dynamische karakter van de beleving in onze gemeente. Ook de icoontjes lieten we ongemoeid:

Fietsgemeente
Fietsgemeente

Dé fietsvriendelijke gemeente bij uitstek met haar vele kilometers aan idyllische fietspaden.

Groene gemeente
Groene gemeente

De boom vertegenwoordigt het landelijke, groene en warme karakter van Bocholt. De zonnebloem staat voor geluk, levenslust en bewondering. Geluk legt onze link naar welzijn, de actieve gemeente die we zijn met onze talloze verenigingen, vrijwilligers en activiteiten.

Biergemeente
Biergemeente

Het flesje Sezoens als symbool voor de biergemeente Bocholt, waar elke Bocholtenaar terecht fier op mag zijn.  Het ondernemerschap, de bedrijvigheid en de talloze horeca mogelijkheden.

Torenkruiers
Torenkruiers

De torenkruier verwijzend naar een stuk geschiedenis, de torenverplaatsing van 1910 en daardoor de unieke bijnaam van de Bocholtenaren

Passantenhaven
Passantenhaven

De plezierboot als symbool voor het kanaal dat Lozen, Kaulille en Bocholt verbindt, het vele water dat Bocholt omringt en de passantenhaven waar het gezellig vertoeven is.