Bruisend Bocholt

Ontdek de leukste evenementen!

Op zoek naar een toffe activiteit of een bruisend evenement in één van onze vier kerkdorpen? Op deze pagina ontdek je alle gemeentelijke en externe initiatieven voor de komende maanden, zodat jij niets hoeft te missen!

Februari 2024
Boggeter Proms 2024
Naar goede gewoonte organiseren we ook dit jaar de Boggeter Proms in Sportcomplex De Damburg met liveoptredens van Helmut Lotti en Yannick Bovy, onder begeleiding van de Koninklijke Harmonie Sint-Laurentius. Klaar voor een spetterende avond?
Carnavalstoet Kaulille
Ook dit jaar trekken de mooiste praalwagens door de straten van Kaulille. Naar goede traditie vertrekt de stoet om 14u11. Kom dus zeker langs, neem een snoepzakje mee en vang een glimp op van alle wagens!
Carnavalstoet Bocholt
Elke maandag van de krokusvakantie trekken de mooiste praalwagens door de straten van Bocholt. De stoet zal op 12 februari om 14u11 stipt vertrekken. Kom zeker langs, neem een snoepzakje mee en vang een glimp op van alle wagens!
De Kleine Artiest
Tijdens ‘De Kleine Artiest’ krijgen kinderen en jongeren de kans om te proeven van allerlei kunstvormen. Of je nu van tekenen of toch liever schilderen houdt, er is voor ieders wat wils! Deze keer gaat De Kleine Artiest door van 13u30 tot 17u in De Kouter. Inkom is volledig gratis.
Kleutersportkamp & Creakamp
Hou jij van sporten? Of ben je een echte creatieveling? Goed nieuws! Tijdens ons driedaagse kleutersport- en creakamp in Sportcomplex De Damburg kan jij je ei ongetwijfeld kwijt.
Dansschool MKM | Urban breakdance
Hou jij van sporten? Of ben je een echte creatieveling? Goed nieuws! Tijdens ons driedaagse kleutersport- en creakamp in Sportcomplex De Damburg kan jij je ei ongetwijfeld kwijt.
Maart 2024
Prentenboekwandeling Ratzooi
Wandel mee tijdens de betoverende ‘Ratzooi’ prentenboekwandeling van 3,3 kilometer! Ontdek het unieke Ratzooi-verhaal over rommel maken, nooit opruimen en het avontuur van afval sorteren. De wandeling start aan Familiepark Goolderheide.
Sezoens Live | Fleetwood Mac - Mirage
Stap mee in de muzikale tijdmachine met Sezoens Live! Vanaf maart tot december eren we tal van muzikale legendes met spetterende tribute acts. Of je nu fan bent van Fleetwood Mac, Elton John, Billy Joel, Muse, Doe Maar of andere grootheden… tijdens Sezoens Live beleef je een avond vol muzikale hoogtepunten! Tijdens deze eerste editie eert Mirage de legendarische band Fleetwood Mac.
Kermis Lozen
Klaar voor een dag vol plezier? Dit jaar vindt de kermis in Lozen plaats op 24 maart 2024. Kom zeker eens langs, geniet van de leukste kermisattracties en sluit de dag af met een overheerlijk kermisfrietje.
Dansschool MKM | Wedstrijd jazz, modern en showdans
Op 24 maart organiseert Danssport Vlaanderen een danswedstrijd in Sportcomplex De Damburg. Laat je betoveren door de mooiste choreografieën in de stijlen jazz, modern en showdans. Kom zeker langs en supporter jouw favoriet mee naar de overwinning!
April 2024
Taal- en sportkamp & kleutersportkamp
Ben jij een echte sportieveling? En heb jij een echte talenknobbel? Goed nieuws! Tijdens ons vierdaagse taal- en sportkamp in Sportcomplex De Damburg kan jij genieten van deze twee werelden. En dat is niet alles! Ook de allerkleinsten kunnen er op 2, 3 en 4 april terecht tijdens het kleutersportkamp!
Kijk ik fiets-kamp
Op 6 april vindt het ‘Kijk ik fiets-kamp’ plaats aan Sportcomplex De Damburg. Tijdens het kamp kunnen kinderen, onder deskundige begeleiding én op eigen tempo, het fietsen onder de knie krijgen. Een avontuurlijke dag gegarandeerd!
Kermis Bocholt
Klaar voor een dag vol plezier? Kom dan zeker op 14 april langs op de kermis van Bocholt. Geniet van de leukste kermisattracties en sluit de dag af met een overheerlijk kermisfrietje. Plezier gegarandeerd!
Buitenspeeldag
Ook dit jaar vindt de Buitenspeeldag weer plaats! Maak je klaar voor een dag vol plezier en avontuur met allerlei toffe activiteiten aan Sportcomplex De Damburg, zodat jij je geen moment hoeft te vervelen! Je bent welkom van 13u30 tot 17u!
Sezoens Live | Doe Maar - Rondje Doe Maar
Stap mee in de muzikale tijdmachine met Sezoens Live! Vanaf maart tot december eren we tal van muzikale legendes met spetterende tribute acts. Of je nu fan bent van Fleetwood Mac, Elton John, Billy Joel, Muse, Doe Maar of andere grootheden… tijdens Sezoens Live beleef je een avond vol muzikale hoogtepunten! Tijdens deze tweede editie eert coverband Rondje Doe Maar de Nederlandse popgroep Doe Maar.
Think Happy Today
Op 28 april organiseert Think Happy Today hun jaarlijkse fiets- en wandeltocht, volledig ten voordele van de Levensloop. Je kan vanaf 8u ’s ochtends tot 20u ’s avonds mee lopen of fietsen voor het goede doel. De start bevindt zich aan Sloerodoe. Trek dus snel je wandelschoenen aan of haal je fiets van stal en mis dit toffe initiatief niet!
Mei 2024
Classic Car Meeting
Ben jij een oldtimer-liefhebber? Yes! Dit jaar vindt de Classic Car Meeting opnieuw plaats op het Kerkplein. De perfecte gelegenheid voor liefhebbers om samen te komen en te genieten van alle prachtige exemplaren. Kom gerust eens langs tussen 18u en 22u!
Sezoensrally
Naar goede gewoonte kan je ook dit jaar op de derde zaterdag van mei terecht in Bocholt voor de Sezoensrally! Welke racepiloot rijdt dit jaar naar de overwinning? Je komt het dan te weten! Stip het weekend van 16, 17 en 18 mei dus alvast aan in je agenda!
Kermis Kaulille
Klaar voor een dag vol plezier? Kom dan zeker op 19 en 20 mei langs op de kermis van Kaulille. Of je nu houdt van eendjes vissen, een ritje op de draaimolen of toch meer fan bent van een overheerlijk kermisfrietje. Plezier gegarandeerd!
25e BTM tractoren- en oldtimershow Kreyel
Elk jaar, op de laatste zondag van mei, organiseert BTM vzw de BTM tractoren- en oltimershow. Die show markeert het begin van de oldtimerhows in België. Ditmaal vindt de show plaats in Kreyel. Kom langs, geniet van prachtige oldtimers én bewonder demonstraties van langvergeten ambachten.
Sezoens Live | TBA
Stap mee in de muzikale tijdmachine met Sezoens Live! Vanaf maart tot december eren we tal van muzikale legendes met spetterende tribute acts. Of je nu fan bent van Fleetwood Mac, Elton John, Billy Joel, Muse, Doe Maar of andere grootheden… tijdens Sezoens Live beleef je een avond vol muzikale hoogtepunten! Welke artiest we tijdens deze derde editie in de kijker zetten, kom je heel binnenkort te weten! Stay tuned!
Dag van de Buren
Klaar om jouw band met je buren te versterken? Dag van de Buren is dé ideale gelegenheid om je buren te ontmoeten, nieuwe mensen te leren kennen en de sfeer in de buurt te versterken. Of je nu een gezellige barbecue of een kleine drink organiseert, haal snel je stoelen naar buiten! Een fijne avond gegarandeerd!
Juni 2024
Classic Car Meeting
Ben jij een oldtimer-liefhebber? Yes! Dit jaar vindt de Classic Car Meeting opnieuw plaats op het Kerkplein. De perfecte gelegenheid voor liefhebbers om samen te komen en te genieten van alle prachtige exemplaren. Kom gerust eens langs tussen 18u en 22u!
Herdenking Lancastercrash
In de nacht van 21 op 22 juni 1944 crashte Lancaster I ME843 LE-U van 630 Squadron in Lozen. De inzittenden van het vliegtuig overleefden de crash niet en zes van de zeven werden begraven in Bocholt. Dit jaar herdenken we de Lancastercrash op 22 juni.
Sezoens Live | Elton John - Rocket Guy
Stap mee in de muzikale tijdmachine met Sezoens Live! Vanaf maart tot december eren we tal van muzikale legendes met spetterende tribute acts. Of je nu fan bent van Fleetwood Mac, Elton John, Billy Joel, Muse, Doe Maar of andere grootheden… tijdens Sezoens Live beleef je een avond vol muzikale hoogtepunten! Tijdens deze nieuwste editie zetten we Elton John in de kijker.
Fietstocht sportdienst
Op 26 juni organiseert de Sportdienst van Bocholt een fietstocht. Heb jij zin in een fietstochtje langs de mooiste plekjes van Bocholt en daarbuiten? Zorg dan zeker dat je fiets in orde is en kom mee!
94e St.-Kristoffelbedevaart
Op de laatste dag van juni beleef je de eeuwenoude St.-Kristoffelbedevaart op het Kerkplein, waar voertuigen van alle soorten en maten samenkomen voor een zegening. Of je nu langskomt met je auto, vrachtwagen, (speelgoed)tractor, fiets of eender welk ander vervoersmiddel… je bent meer dan welkom!