Fotoalbum

De leukste foto’s van onze evenementen

Bocholt bruist van de evenementen. Bekijk ons fotoalbum vol memorabele momenten en ervaar zelf de sfeer van onze toffe gemeente.

Maart 2023
Opening buurthuis & kerk Reppel (19/03)
Een drietal jaar na de aanvang van de restauratie van de Sint-Willibrorduskerk in Reppel, vond op 19 maart eindelijk de officiële opening plaats. Tijdens de opening konden inwoners, na de plechtige inwijding, een kijkje komen nemen in de vernieuwde kerk én het buurthuis dat in de kerk huishoudt. Benieuwd naar de foto’s? Je ontdekt ze allemaal via onderstaande knop!
Vlaams Kampioenschap Tegelwippen (vanaf 21/03)
Om ons steentje bij te dragen aan de ontharding van Vlaanderen, neemt onze gemeente tussen 21 maart en 31 oktober 2023 deel aan het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. Het doel? Meer groen aanbrengen en van Bocholt een levendige, duurzame en future-proof gemeente maken. En mét succes, want ondertussen hebben we al heel wat tegels gewipt!
April 2023
Buitenspeeldag (19/04)
De eerste woensdag na de paasvakantie vindt de Buitenspeeldag in Bocholt plaats. Ieder jaar duiken we een andere wereld in. Ook dit jaar legden heel wat jongeren hun smartphone aan de kant om samen buiten te gaan spelen. Van een succes gesproken!
Buurtbabbel 1 | Bocholt (21/04)
De burgemeester en schepenen gaan graag met jou, onder het genot van een drankje, in gesprek om te achterhalen wat er leeft onder de Bocholtenaren. Daarom organiseerden we op 21 april tussen 15 en 17u onze eerste buurtbabbel op het Beukenhof. Met een 75-tal inwoners werd het een gezellige én geslaagde middag.
Bezoek burgemeesters Kreis Borken (27/04 & 28/04)
Onze partnerstad Bocholt behoort met zestien andere steden en gemeenten tot de Kreis Borken, een onderdeel van de deelstaat Nord-Rhein Westfalen. De zeventien burgemeesters en hun Beigeordneten maakten tijdens hun bezoek aan Maastricht aanvullend een bezoek aan onze gemeente. Ontdek de foto’s via onderstaande knop!
Juni 2023
Buurtbabbel 2 | Kaulille (02/06)
De burgemeester en schepenen gaan graag met jou, onder het genot van een drankje, in gesprek om te achterhalen wat er leeft onder de Bocholtenaren. Na een eerste geslaagde editie in april, organiseerden we op 2 juni opnieuw onze buurtbabbel in Kaulille. We blikken opnieuw tevreden terug op een geslaagde buurtbabbel!
Buurtbabbel 3 | Reppel (23/06)
De burgemeester en schepenen gaan graag met jou, onder het genot van een drankje, in gesprek om te achterhalen wat er leeft onder de Bocholtenaren. Op 23 juni waren alle Bocholtenaren van harte welkom tijdens onze buurtbabbel in Reppel. Opnieuw was er heel wat volk op de been. Van een inspirerende sessie gesproken!
Opening Cornelius a Lapide plein (24/06)
Op 24 juni was er de langverwachte opening van het Cornelius a Lapide plein. Na maanden van werken bij het plein en de omgeving rond de appartementen, de Steen en ’t huis van de gemeente werden de buren uitgenodigd. De hapjes werden verzorgd door de buren van het plein, Sapori di Napoli en Puur Toeval. Het werd een erg gezellige namiddag!
Juli 2023
Foodtruckfestival 'Chefs on Wheels' (01/07 & 02/07)
Op 1 en 2 juli vond het foodtruckfestival ‘Chefs on Wheels’ in Kaulille plaats. Tijdens dit meerdaagse foodtruckfestival kon je proeven van de heerlijkste gerechten en de beste muziek. Van een gezellig dagje uit gesproken!
Kermiskoers Lozen (09/07)
Op 9 en 10 juli stond het centrum van Lozen opnieuw volledig in het teken van de jaarlijkse kermis. Ook dit jaar organiseerden De Sluistrappers op 9 juli de jaarlijkse kermiskoers. Er waren heel wat aanwezigen om de renners aan te moedigen!
Sezoens Live 2023 (29/07)
Naar goede gewoonte organiseerden we op 29 juli – één dag voor de Sezoenstrail – Sezoens Live. De ingrediënten die deze avond zo geslaagd maakte? Uit de bol gaan op muziek van live bands in diverse horecazaken en genieten van een hapje en drankje op de Bocholter terrassen. Ondanks het slechte weer klaarde het die avond helemaal op! Van een geslaagde avond gesproken!
Sezoenstrail 2023 (30/07)
Op 30 juli vond de jaarlijkse Sezoenstrail opnieuw plaats. Heel wat mensen trokken hun wandel- of loopschoenen aan en legden het vernieuwde parcours door de bekendste gebouwen van Bocholt succesvol af. Sportcomplex De Damburg, de Kouter en Bibliotheek De Priool zijn slechts enkele van de iconische plekken die de wandelaars en lopers passeerden. Van een geslaagde dag gesproken!
Augustus 2023
Avondmarkt (14/08)
Na één week uitstel vond op maandag 14 augustus de gezellige avondmarkt plaats. De talrijke aanwezigen struinden langs de kraampjes, proefden van de topgerechten en genoten van een bruisende sfeer. Geslaagde avond? Check!
September 2023
Open Monumentendag (10/09)
Open Monumentendag vond dit jaar plaats op 10 september. Met veel plezier zetten we ook dit jaar de deuren open van tal van Bocholter monumenten. Zo kon je dit jaar terecht bij de Sevensmolen in Kaulille voor tal van bruisende activiteiten. Van bakdemonstraties tot re-enactment. Je kon het allemaal beleven. En dat is nog niet alles! Naar aanleiding van Open Monumentendag vonden in de spiegeltent van Spiegelfest ook heel wat toffe activiteiten plaats!
Netwerken in de tent (12/09)
Op dinsdag 12 september vond het bruisende evenement ‘Netwerken in de tent’ plaats in de spiegeltent van Spiegelfest. Alle Bocholter ondernemers werden uitgenodigd om – onder het genot van een hapje en een drankje – langs te komen om nieuwe, waardevolle connecties te leggen met anderen. Dankzij de grote opkomst blikken we terug op een erg geslaagd netwerkmoment!